Africa on the Move 2015

2015 is een bijzonder jaar voor de stichting African Young Professional Network (AYP). Wij vieren ons 5-jarig bestaan en dit was alweer de vierde editie van ons jaarlijkse evenement Africa on the Move (Africa on the Move 2015 - The Experience) op 27 juni in Den Haag. 

 

 

Tijdens de afgelopen drie edities stonden wij met elkaar stil bij actuele en positieve ontwikkelingen op het Afrikaanse continent. Dit jaar staat het onderwerp leiderschap centraal. Wij hebben daarvoor verschillende succesvolle (Afrikaanse) sprekers op het programma staan, die hun leiderschap in de praktijk hebben bewezen. 

 

 

Hoofdspreker was Sangu Delle (Oprichter en CEO van Golden Palm Investments, mede-oprichter van Cleanacwa, uitgeroepen tot Afrika’s “Young Person of the Year 2014”, in de Forbes’ top 30 veelbelovende ondernemenrs, TEDGlobal Fellow). Sangu Delle gaf ons inzicht in zijn persoonlijke succesverhaal en motiveerde een ieder van ons om het uiterste uit zijn leven te halen.

 

 

Onze moderator van de dag was de grappige en innemende Andrew Makkinga. (Radio and TV personality (VARA Lagerhuis, Radio 6, De Wereld Draait Door, Pauw).

Wij werden geïnspireerd door het interessante tweegesprek tussen Andrew Makkinga en radio- en TV-persoonlijkheid, Anousha Nzume. (Radio 1 “De Nieuws BV”, RTL 4 “de Nieuwe Buren”, co-writer “De Mama Match”, ambassador Cordaid Memisa).

 

 

Dr. Okey Ndubueze gaf ons een theoretisch kader over wat "Afrikaans leiderschap" eigenlijk inhoudt. Hij is meer dan 20 jaar actief in het universiteitsonderwijs en heeft onderzoek verricht in Nigeria, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

 

 

 

Wij werden blij verrast met een intrigerend skypegesprek met Ahmed Hassan. Hij is een Egyptische activist, storyteller en cameraman, bekend van de filmdocumentaire "The Square".

Ook de politiek was aanwezig op Africa on the Move 2015. Niemand minder dan Ama Carr wethouder bij de gemeente in Amsterdam Zuid-Oost, nam ons mee in haar reis naar de top van de Amsterdamse gemeenteraadspolitiek.