altJe wilt iets bereiken?

Wil je een extra steuntje in de rug bij het maken van de juiste studie- en beroepskeuze of jouw schoolloopbaan verbeteren? Of heb je ambities om een eigen bedrijf te starten, maar weet je nog niet hoe? Met het mentorprogramma van AYP kun je met jouw persoonlijke vragen terecht bij AYP. Alles kan! AYP zoekt bij jou de juiste mentor.

Glimpse to a brighter future with AYP…

“Glimpse to a brighter future with AYP” is het mentorprogramma van AYP dat Afrikaanse rolmodellen (mentoren) die hun weg in de Nederlandse maatschappij hebben weten te vinden, koppelt aan Afrikaanse jongeren die nog zoekende zijn en nog moeten ontdekken wat zij willen. Samen met jou kijkt jouw mentor naar wat bij jou past en hoe je dichter bij jouw dromen kan komen.

Top Sport!

Topsporters hebben een coach. Elke popster is doorgebroken mede dankzij een coach. Jij kan ook zo iemand hebben. Met een mentor kom je in aanraking met een wereld die jou stimuleert en motiveert om het beste uit jezelf te halen.

GRIJP JE KANS MET JE PERSOONLIJKE MENTOR van AYP en laat je inspireren!

Ben je van Afrikaanse afkomst en jongere? Woon je in Nederland? Dan willen wij jou graag koppelen aan één van onze mentoren.

Meld je snel aan zodat je mee kan doen met het programma dat start op 16 maart 2013 in Amsterdam via info@aypnetwork.nl. Je kunt nog blijven instromen en gekoppeld worden aan één van onze mentoren.

Wat is het? Coaching, begeleiding en advies bij jouw studie- of beroepskeuze samen met een mentor/coach.

Waarom? Jouw als Afrikaanse jongere inspireren en motiveren om dichter bij jouw toekomstwensen te komen en in contact te komen met Afrikaanse rolmodellen.

Voor wie? Afrikaanse jongeren die in Nederland wonen.

Wanneer? Vanaf maart 2013, maar instromen is nog steeds mogelijk. Jij wordt gekoppeld aan één van onze mentoren die individueel met jou aan de slag gaat.

Door wie? African Young Professional Network (AYP), een netwerk voor Afrikaanse Young Professionals om met elkaar te netwerken en elkaar te helpen op de arbeidsmarkt. "Glimpse to a brighter future with AYP" wordt mede mogelijk gemaakt door Youth in Action.

Wat is Youth in Action? Youth in Action geeft subsidie en ondersteuning aan Europese projecten voor jongeren. Zowel jongeren als organisaties, jongerenwerkers en beleidsmakers kunnen bij Youth in Action subsidie aanvragen voor internationale buitenschoolse projecten voor jongeren van 13 tot 30 jaar. Het doel van het programma is de actieve betrokkenheid van jongeren bij de maatschappij en bij Europa te vergroten. Jongeren leren open te staan voor andere culturen en vergroten hun persoonlijke vaardigheden. Het programma wordt gefinancierd door de Europese Commissie en uitgevoerd door de afdeling Internationaal van het Nederlands Jeugdinstituut. www.youthinaction.nl

alt

Wil jij je opgeven als mentor?

altWist jij dat jij als African Professional een rolmodel bent voor de meeste Afrikaanse jongeren? Wij hebben jouw hulp nodig om deze jongeren die nog zoekende zijn een duwtje in de rug te geven. Word gekoppeld aan een jongere en deel jouw ervaringen met hem of haar. Wees een grote broer, grote zus of een coach als het ware, die de jongere helpt zijn ambities en dromen waar te maken.

Denk aan het Afrikaanse Ubuntu-principe "Ik ben omdat wij zijn" en draag je steentje bij. Wees een mentor en help de volgende generatie vooruit. Laten we de fakkel doorgeven. Het enige wat jij hoeft te doen, is een paar uurtjes in de maand vrij te maken voor jouw mentee.Tijdens de startbijeenkomst van AYP op 16 februari 2013 in Utrecht wordt er meer verteld over de precieze invulling van het mentorschap. Het mentorprogramma gaat op 16 maart 2013 van start in Amsterdam.

We zijn begonnen!!!

De spits is eraf. Het AYP-Mentorprogramma is volop aan de gang. Op zaterdag 16 Maart 2013 vond de Kick-Off plaats van het AYP-Mentorprogramma. Bekijk hier de foto's van de bijeenkomst. Bekijk hier ook de foto's van een aantal van onze mentoren (AYP heeft meer mentoren in de aanbieding). Zij zijn jurist, marketeers, sociale werker, accountant, software ontwerper, journalist, arts, ondernemer, trainee bij de overheid, advisors en ga zo maar door. Ben jij een Afrikaanse jongere en spreekt één van deze mentoren en vakgebieden jou aan, meld je dan snel aan via info@aypnetwork.nl en vermeld je naam, leeftijd, studie en telefoonnummer. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op!